Costa de Prata
Silver Coast

Als men Portugal zegt dan denkt men aan de Algarve, Portugal is veel groter en meer dan alleen de Algarve.
Neem bijvoorbeeld de Costa de Prata gelegen aan de westkust, deze begint iets ten noorden van Lissabon en eindigt even onder Porto, deze hoofdsteden zijn aan elkaar verbonden door een autosnelweg en beide zijn voorzien van een airport zodat de Costa de Prata nu open ligt voor het toerisme en voor verdere ontwikkelingen. Onroerend goed in de Algarve zit wat waarde betreft al zowat aan het plafond, echter in de Costa de Prata staat dit nog aan het begin en is voor iederéén nog betaalbaar. Volgens "A Place in the Sun" is de Silver Coast nu Booming Business. Waar je in de Algarve nog € 150.000,-- voor een appartement betaald, koop je in de Costa de Prata al gauw een prachtig nieuw huis met 1000 m² grond.
Nu is het moment om te investeren in de Costa de Prata, jaarlijks stijgt hier de waarde van onroerend goed met 10-15%.

De Costa de Prata is volop in ontwikkeling, badplaatsen met prachtige zandstranden zijn hier volop aanwezig, plaatsen zoals Peniche, Foz do Arelho, São Martinho do Porto, Nazaré en Figueira da Foz zijn enkele namen van al die plaatsen aan de zee. En dan niet te vergeten plaatsen zoals Sintra, Obidos of Fatima het beroemde bedevaartsoord, Torres Vedras, Alcobaça.......enz, enz
De Costa de Prata is rijk aan cultuur en de Portugese overheid wil koste nog moeite besparen om te voorkomen dat deze westkust net zo vol (toeristisch) wordt gebouwd als in de Algarve.

Wat betreft levensonderhoud aan de Costa de Prata is het voor ons Nederlanders vergeleken met de jaren '70, hier kan je nog lekker eten voor maar € 7.50 of een biertje drinken aan de boulevard voor maar € 0,80

Het klimaat aan de Costa de Prata is een gezond, mild klimaat met veel zon ook gedurende de wintermaanden. Op het hoogte punt van de zomer aan de Costa Prata zijn de temeraturen rond de 30 graden maximaal, en in de winter daalt de temperatuur zelden onder de 15 graden en 10 graden s'nachts.

Kaart van Portugal:


Foto gallerij

Alcobaça
Nazaré
Obidos
São Martinho do Porto

Alcobaça

De grootste kerk van Portugal, de Mosteiro de Santa Maria, staat bekend om zijn architectuur. De oprichting in 1153 staat in nauw verband met de komst van de cisterciënzer orde in Portugal en met de geboort van de natie. In maart 1147 veroverde Afonso Henriques het moorse bolwerk Santarém. Ter herdenking hiervan bouwde de koning een kolossale kerk voor de cisterciënzers. Het werk werd volbracht in 1223. Het complex is vaak verfraaid, vooral door koning Dinis, die de kruisgang liet bouwen. Hier liggen onder andere de tragische geliefden koning Pedro en zijn vermoorde minnares Inês begraven.

 

Nazaré

Dit vissersdorp, gelegen aan een prachtig strand in een door hoge rotsen omgeven baai, is een geliefd vakantieoord, dat veel van zijn traditionele karakter heeft behouden. Vissers met geblokte hemden en zwarte mutsen, en vissersvrouwen met jurken in vele lagen zijn hier nog steeds te zien terwijl ze netten boeten en vis drogen op rekken aan het strand. De felgekleurde boten met hun hoge voorsteven, die ooit door ossen uit de zee werden getrokken, zijn nog steeds in gebruik, al is er nu een aanlegplaats ten zuiden van het strand. De naam Nazaré komt naar men zegt van een beeld van Maria dat in de 4de eeuw door een moonik uit Nazareth werd meegebracht.

Hoog boven de stad ligt Sitio, te bereiken met een kabelspoortje dat 110 m omhoog gaat. Op de rand van de rotsen staat de
Ermida da Memória. De legende wil dat Maria hier heeft voorkomen dat de plaatselijke notabele Dom Fuas Roupinho en zijn paard in 1182 in dichte mist van de rotsen sprongen.

Ermida da Memória

 

Aan het plein staat de 17de-eeuwse Nossa Senhora da Nazaré. Binnen zijn 18de-eeuwse tegels te zien, een schilderij dat de miraculeuze redding verbeeldt en een beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Nazaré. In september wordt dit beeld in een traditionele kleurrijke processie naar zee gedragen.

Nossa Senhora da Nazaré

 

Obidos

Vanwege zijn centrale positie en goed onderhouden imago is Obidos zonder twijfel het historische en culturele middelpunt van de Costa da Prata. Het kasteel, de hobbelige straten en steegjes en de oude stadsmuur zorgen er voor dat men zich gelijk honderden jaren terug in de tijd waant.
Obidos staat bekent om zijn pitoresque karakter en vanwege de verschillende evenementen die gedurende het jaar georganiseerd worden, zoals; De Middeleeuwse Markt, Het Chocoladefestival, De Kerstmarkt, Het Theaterfestival, Het Operafestival en nog veel meer……………….
Er bestaat een ruime keuze uit hotels, gasthuizen, restaurants en souvenirwinkeltjes en verschillende stranden bevinden zich op rij afstand.

São Martinho do Porto

São Martinho bevind zich ong. 13 km ten zuiden van Nazaré en is bekend vanwege zijn relaxte atmosfeer en de natuurlijke, beschermde baai. Het is ideaal voor families, aangezien het hele gezin in het Atlantische zeewater kan zwemmen, zonder het gevaar van hoge golven.
Er zijn verschillende goede hotels, restaurants en cafes op loopafstand van het strand en het is altijd al een populair vakantieoord geweest voor de Portugezen die in en rondom Lissabon wonen.

 © 2005-2006 Algarve Real Estate - Afgedrukt op: - Bezoek ons op www.algarve-real-estate.be